
INGREDIENSER
4 porsjoner
- 800 g laksefilet
Glaze:
- saft av 1 stk. lime
- 3 ss flytende honning
- 1 ss rapsolje
- 1 ts salt
- 0,5 ts pepper
Agurksalat:
- 2 stk. agurk
- 1 boks hermetiske kikerter (á 260 g)
- 0,5 stk. rødløk
- 0,25 potte finhakket frisk dill
- 2 ss finhakket bladpersille
- 100 g fetaost
Dressing:
- 0,5 dl olivenolje
- saft av 1 stk. lime
- 1 ss brunt sukker
- 0,5 ts grovt chilikrydder
- 0,5 ts salt
- 0,25 ts pepper
SLIK GJØR DU
- Bland sammen ingrediensene til dressingen i en liten skål. Sett den til side mens du forbereder resten.
- Skjær agurk i tynne skiver, bruk eventuelt en ostehøvel eller en mandolin til denne jobben. Ha agurkskivene i en skål.
- Skyll hermetiske kikerter i kaldt vann og la vannet renne godt av. Ha kikertene i skålen med agurk. Ha også i rødløk i tynne skiver, og finhakkede urter. Smuldre over fetaost til slutt.
- Pensle laksefilet med olje. Legg fisken med kjøttsiden ned på grillen i 3-4 minutter, snu fileten og grill videre på indirekte varme i ca. 10 minutter.
- Pisk sammen ingrediensene til glazen. Pensle fisken med glaze mot slutten av grilltiden, gjenta gjerne penslingen flere ganger.
- Hell dressingen over salaten rett før servering og bland godt.
Server glasert grillet laksefilet sammen med den friske agurksalaten. Kokte eller bakte poteter og en klatt rømme smaker også godt til.