Om oss Kjær Gård og gårdsbutikk

Vi, Fred Viktor og Maren Danielsen bor på gården sammen med våre to barn. Det er også dyr på gården. Vi har 8 hester og ponnier og en katt. Det er planlagt hønsegård i løpet av 2022 og vi vil også kunne tilby et større utvalg av varer fra gården.

OM KJÆR GÅRDSBUTIKK

Vi har lenge hatt en idé om et utsalg på gården, nå har tiden kommet for å realisere den. Vi startet Kjær Gårdsbutikk høste 2021 med et utvalg av grønnsaker som vi dyrker på friland, slik det ble gjort for mange år siden. Gårdsbutikken vil by på mais, forskjellige typer gresskar, sylteagurk og squash. Vi har også fått inn endel varer fra andre norske produsenter av bla kjøtt, mel, sjokolade, lys og klær. 

I tillegg har vi bikuber på gården. Det betyr at vi også vil selge honning fra egen produksjon. Tomater og agurker fra Kjær Gartneri vil være en naturlig del av vårt sortiment.  I tillegg har vi en plan om å anlegge egen hønsegård i 2021. Etter at den har kommet i drift vil vi tilby egenproduserte egg.

Våre produkter vil være tilgjengelig i gårdsbutikken, nettbutikken på denne nettsiden, dessuten gjennom Reko-ringen og Bondens Marked. Vi vil i tillegg bearbeide Horeca-markedet i vår region.

OM KJÆR GÅRD

Kjær Gård ligger idyllisk til blant jorder og skogkledde åser i Våle. Gården ble overtatt av Martinius Danielsen i 1920. Da var det dyrebesetning på gården samt jordene ble dyrket på tradisjonelt vis.

Sønnen Alfred Danielsen la om gårdsdriften til grønnsakproduksjon på friland i 1941. Da ble det dyrket kålrot, blomkål, purre, selleri, poteter, erter, bønner, foruten både tomater, agurker, snittblomster og planter. Produktene ble solgt fra gården og på torget. Alfred syslet tidlig med tanken om økologisk drift, men den gang betød en slik endring altfor stor risiko. Først i 1954 ble det publisert en artikkel i Tønsbergs Blad om økologisk tankegang rundt dyrkning der Alfred ytret sine tanker rundt dette. 

Da sønnen Martin Danielsen overtok gården ble filosofien om økologisk drift realisert. I 1990 oppsto det et viktig gjennombrudd. En presentasjon av tomatene blant kjøkkensjefer og kokker i Oslo førte til stor etterspørsel fra serveringsbransjen. Dette førte til at det ble investert i et 4000 kvm stort drivhus på gården. Da var all produksjon på gården lagt om til økologisk drift.

Da gårdens nåværende eiere, Fred Viktor og Maren, overtok i 2014, ble Kjær Gartneri AS skilt ut fra Kjær Gård som et selvstendig selskap. Martin driver fortsatt gartneriet som i vår tid leverer 50-60 tonn med tomater per år. Jordbruket er lagt om til korn (havre, hvete og bygg), åkerbønner og gras. Alt dyrkes økologisk.

I tidligere tider var det husdyr på gården, enten det dreide seg om trekkraft eller tilgang på naturgjødsel. I dag finnes det flere hester, men disse er kun til hobbybruk. Stallen ble innredet i 2009, parallelt med at det ble installert en høytørke i forbindelse med grasproduksjonen. Behovet for høy dekkes av gårdens egen produksjon. Det er Maren som har tatt med seg hestehobbyen til gården, til stor glede for parets datter, som har arvet denne interessen. En ponni er i familiens eget eie, de andre hestene har andre eiere som leier stallplass.

Gå til nettbutikk

Kjær Gårds Tidslinje

1630

Kjær Gård gjenryddes

Gården lå øde etter svartedauden og frem til 1600-tallet. Mellom 1630 og 1667 ble gården gjenryddet iht. skattelistene.

1920

Martinius Danielsen kjøper gården

Familien Danielsen etablerer seg på gården

1941

Alfred tar over driften

Det var når Alfred tok over driften med grønnsaker og planter i 1941 at det ble lagt mer vekt på økologisk dyrkning.

1954

Tanke om økologisk drift

I 1954 kom Alfred i Tønsbergs Blad med sin tanke om økologisk drift.

1990

Økologiske produkter

Kjær Gård legger om driften til økologiske produkter. Cherrytomater dyrkes i jord med næring fra egen husdyrgjødsel.

1997

Debio godkjent

Det var først i 1997 at driften på gården ble Debio godkjent, da under Martin sitt eie og drift.

2021

Gårdsbutikk og butikk på nettet

Kjær Gård starter nettbutikk med eget korn, varer fra gartneriet og et varierende utvalg etter sesong.

Kjær Gårdsbutikk

Møt oss på gården

Du vil ganske sikkert treffe en av oss når du besøker gården.

Handler du i nettbutikken vår og ønsker å prate med noen kan du ringe

Maren tlf 48114930           Fred Viktor tlf. 90072481

PARTNERE

Vi er så heldige å ha et samarbeid med både Tjøme Kolonial og Bare Vare i Tønsberg, samt Fat og Fe i Sandefjord. Iår er vi også heldig å selge våre grønnsaker via Agrossist, på Mathallen i Oslo. Vi kommer til å bruke REKO-ringen som en salgskanal mye mer aktivt i 2022, pr nå ser vi at det er travelt med oppstart av egen butikk og kjøre ut varer til våre kunder i nærområdet.

ny_logo-Kjaer-gartneri.jpg
rekoringen
Debio
ny-logo-Tjome-kolonial.jpg
ny-logo-BAre-vare.jpg

TA KONTAKT

Har du spørsmål til oss om varesortiment eller annet som omhandler vår økologiske drift kan du ta kontakt med oss her