Pannekaker med gresskar

 

pannekaker med gresskar

INGREDIENSER

ca 5 porsjoner

En porsjon gir ca. to pannekaker

  • 100 g smør
  • 6 dl hvetemel
  • 4 ts bakepulver
  • 1 ts salt
  • 2 ss sukker
  • 0,5 ss malt kanel
  • 0,5 ts malt muskat
  • 0,5 ts malt ingefær
  • 0,25 ts malt nellik
  • 3 dl melk
  • 2 dl gresskarpuré
  • 4 stk. egg
  • 2 ss smør

SLIK GJØR DU

  1. Smelt smør og avkjøl.
  2. Bland sammen alle de tørre ingrediensene i en bolle.
  3. Rør inn melk, gresskarpuré og smeltet smør. Visp inn ett og ett egg.
  4. Smelt smør i en god og varm stekepanne. Bruk en øse og hell litt pannekakerøre i stekepannen, når smøret har sluttet å bruse. Pannekakene skal være litt mindre og tykkere enn vanlige pannekaker. Snu pannekaken når den har stivnet på oversiden og blitt gyllenbrun på undersiden. Ha i smør i pannen underveis, etter behov.

Server nystekte pannekaker med hakkede nøtter og honning eller lønnesirup.