
INGREDIENSER
ca 5 porsjoner
En porsjon gir ca. to pannekaker
- 100 g smør
- 6 dl hvetemel
- 4 ts bakepulver
- 1 ts salt
- 2 ss sukker
- 0,5 ss malt kanel
- 0,5 ts malt muskat
- 0,5 ts malt ingefær
- 0,25 ts malt nellik
- 3 dl melk
- 2 dl gresskarpuré
- 4 stk. egg
- 2 ss smør
SLIK GJØR DU
- Smelt smør og avkjøl.
- Bland sammen alle de tørre ingrediensene i en bolle.
- Rør inn melk, gresskarpuré og smeltet smør. Visp inn ett og ett egg.
- Smelt smør i en god og varm stekepanne. Bruk en øse og hell litt pannekakerøre i stekepannen, når smøret har sluttet å bruse. Pannekakene skal være litt mindre og tykkere enn vanlige pannekaker. Snu pannekaken når den har stivnet på oversiden og blitt gyllenbrun på undersiden. Ha i smør i pannen underveis, etter behov.
Server nystekte pannekaker med hakkede nøtter og honning eller lønnesirup.