Suppe med hokkaido og ingefær

Denne nydelige suppen med hokkaido gresskar og ingefær passer ypperlig til høsten og kalde kvelder.

Dette trenger du:

  • 1 kg hokkaido gresskar
  • 2 stk sjalottløk
  • 75g ingefær
  • 1 liter grønnsaksbuljong eller kraft
  • 125ml kokosmelk
  • 1/2 ts chili pulver
  • saft fra 1 lime
  • Ekstra virgin olivenolje

 

  1. Del gresskaret, skrap ut frøene og del den grovt i biter. Skrell og del opp sjalottløken. Skrell og rasp fint opp ingefæren.
  2. Legg gresskar, sjalottløk og ingefær i en stor kjele sammen med litt olivenolje. Stek det til bitene er møre. Pass på så det ikke er for sterk varme, da vil gresskaret brenne seg. Alternativt kan man bake gresskaret i ovnen på 200grader i ca 20min eller til bitene er møre.
  3. Tilsett buljong/kraft, kokosmelk og chili pulver. Smak gjerne til med salt og pepper. Kok opp og la det småkoke i ca 40min.
  4. Bruk en stavmikser og kjør til du har en fin og glatt suppe. Tilsett gjerne litt lime eller noe ferske urter. Server og nyt!